Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (2024)

New York is een stad die je eens in je leven gezien moet hebben. Een stad waar dromen werkelijkheid worden en waar je continu het gevoel hebt in een film te zijn beland. Maar wat zijn nou de highlights van New York? En wat te doen in New York? Om je alvast een handje op weg te helpen, vind je hier alle leuke dingen om te zien en te doen in New York, inclusief een uitgebreide dagplanning van zo’n 4 volle dagen. Dit is de ultieme mini cityguide voor New York!

New York highlights: 10x wat te doen in The City That Never Sleeps

De gratis highlights van New York

Een groot voordeel van New York is dat het een groot openluchtmuseum is, waardoor struinen door de stad al een feestje is. Het is dan ook heel leuk de verschillende wijken van New York te ontdekken en de sfeer te proeven. Heb je weinig budget en wil je zoveel mogelijk gratis bezienswaardigheden bezoeken? Check dan vooral onderstaande lijst met alle dingen die je gratis kunt zien en doen in New York. En check later even dit artikel met alle kosten van een weekje New York waarin ik je laat zien dat een stedentrip helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

  • Bezoek de Public Library, een prachtige bibliotheek in een geweldig pand. De bibliotheek bestaat al sinds 1895 en het heeft maar liefst 92 afdelingen.
  • Ga naar de oude Grand Central Terminal. Het station heeft de meeste perrons ter wereld en het bestaat al sinds 1871.
  • Sla een bezoek aan het 9/11 Memorial niet over.
  • Maak een wandeling over de High Line. Zeker in de lente en zomer is dit een must! Je wandelt letterlijk tussen de appartementen en het uitzicht op NYC is fantastisch.
  • Neem de gratis ferry naar Staten Island voor een mooi uitzicht op de stad en op het iconische Vrijheidsbeeld.
  • Relax in het altijd gezellige Bryant Park, waar je tussen juni en augustus ook nog elke maandagavond een gratis film kunt bekijken.
  • Kajak over de Hudson Rivier, waar je bij Downtown Boathouse gratis kajaks kunt lenen.
  • Doe 1 van de vele free walking tours en ontdek de stad met een gids.
  • Bekijk alle prachtige street art in Bushwick, een wat ruigere wijk in Brooklyn.
  • Volg een gratis yogales of een lesje Thai Chi in een van de parken.
  • Steek de Brooklyn Bridge over, vanwaar je een waanzinnig uitzicht hebt op New York.
  • Struin door de hippe wijk DUMBO in Brooklyn, waar je tal van koffietentjes vindt.
  • Maak een wandeling door Brooklyn Heights, een chique buurt waar je waanzinnige herenhuizen bekijkt. Heerlijk om bij weg te dromen!
  • Picknick in de zomermaanden in het enorme Central Park.
  • Bewonder de neonlichten op Times Square.
Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (1)

Wat te doen in New York in de avond

Het is vooral leuk om in de ochtend en middag de wijken te ontdekken en lekker rond te struinen, maar in de avond kun je ook genoeg leuke dingen dingen ondernemen. Hieronder vind je alles wat leuk is om te doen als de avond valt in New York.

  • Eet een hapje bij het altijd gezellige Chelsea Market, een foodhal en tevens een winkelcentrum dat is gevestigd in een oude koekjesfabriek.
  • Drink een co*cktail op het dakterras van The William Vale in Williamsburg. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de verlichte skyline.
  • Woon een zeer aparte, interactieve theatervoorstelling bij in een hotel. Het is eng, heel vaag, maar vooral heel tof. Check vooral de website van Sleep No More.
  • Doe wat drankjes in een speakeasy, een verborgen bar. Meestal zijn deze verstopt in een doodnormale winkel of supermarkt waarbij je bijvoorbeeld door een zogenaamde koelkast moet lopen. Google even waar je deze kunt vinden!
  • Relax met livemuziek bij de Fat Cat, een leuke bar.
  • Ga naar een comedyshow of naar de Today Show. Hier moet je uiteraard ruim van tevoren kaartjes voor reserveren.
  • Kijk een musical op Broadway, een must voor theaterliefhebbers.
  • Ga naar het Apollo Theater in Harlem en bekijk nieuw talent tijdens de Amateur Night.
Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (2)
Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (3)

Wat te doen in New York als het regent

Het kan zomaar regenen tijdens jouw stedentrip, maar gelukkig valt er ook genoeg indoors te doen. Hieronder vind je de leukste tips voor wat te doen als het regent in New York.

  • Eet wederom een hapje bij de Chelsea Market!
  • Ga naar een van de vele musea. Denk aan het Metropolitan Museum, The Museum of Modern Art of het Museum of Natural History. Uiteraard vind je in een grote stad als New York voldoende musea.
  • Lunch in het altijd gezellige Chinatown.
  • Shop een dagje in de enorme shoppingmall Macy’s.
  • Ga naar een Escape Room. In New York vind je er meerdere, de een nog gekker dan de ander.
  • Kijk een filmpje in de bioscoop. En in Amerika komen alle Hollywood-films natuurlijk als eerste uit!
  • Duik een barretje in. Leuke opties zijn Employees Only en Radegast.

Ga je voor het eerst naar New York toe? Check dan even hier alle handige tips voor de eerste keer New York, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Ook als je al eerder in New York bent geweest kan het artikel handig zijn, met praktische informatie over vervoer en meer.

Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (4)

Tip: koop een City Pass voor korting op veel highlights in New York

Ben je van plan veel activiteiten te doen en musea + andere bezienswaardigheden te bezoeken? Dan raad ik 100% aan een New York Explorer Pass te kopen, waarmee je korting krijgt op verschillende attracties. Je hebt daarbij keuze uit meerdere passen waarmee je gemiddeld 45% korting krijgt op 2 t/m 10 attracties en de prijzen starten vanaf €60. De pas bekijk en bestel je hier. Een nog betere deal heb je met de algemene New York City Pass, waarmee je gratis toegang krijgt tot meer dan 100 attracties. Je kunt de pas voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of 10 dagen kopen, afhankelijk hoelang jij op stedentrip bent. Tijdens die dagen krijg je dus gratis toegang tot een hele hoop attracties, tours en bezienswaardigheden. Bovendien krijg je vaak voorrang en je krijgt zelfs korting op restaurants, winkels en Broadway-shows. De City Pass bekijk en bestel je hier (aanrader!).

Bekijk en koop hier de New York Explorer Pass.
Of check hier de New York City Pass.

Fijne hotels in Manhattan

Omdat een goed hotelletje vinden in New York nogal lastig kan zijn, heb ik 3 hotels voor je geselecteerd met een fijne ligging in Manhattan en een goede prijs/kwaliteitverhouding:

  • Hilton Garden Inn: het hotel waar ik tijdens mijn eigen stedentrip New York sliep. Het hotel ligt letterlijk om de hoek van Times Square, de kamers zijn lekker comfortabel en je hebt uiteraard een eigen badkamer. Je boekt het hotel al vanaf €116 per nacht!
  • Cachet Boutique Hotel: ook dit hotel ligt in hartje Manhattan, om de hoek van Times Square. De kamers zijn prachtig, in de mooie bar kun je een drankje drinken en op het dakterras ontspan je aan het einde van de dag. Dit hotel boek je al vanaf €114 per nacht.
  • East Village Hotel: liever eigen keukentje? Dan is deze studio perfect, wat is gelegen in de wijk East Village. Vanaf hier loop je ook zo naar andere leuke wijken als Soho en Chinatown.
Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (5)

De ideale dagplanning voor New York in 4 dagen

New York kent zoveel te gekke bezienswaardigheden en wijken, dus het kan wat overweldigend zijn een dagplanning samen te stellen. Om je alvast een handje te helpen, heb ik hier een toffe en logische dagplanning voor New York gemaakt, waarbij ik uiteraard rekening heb gehouden met de afstanden. Deze dagplanning voor New York is goed voor 4 volle dagen, maar je kunt hier natuurlijk ook 5, 6 of 7 dagen over doen. Dan doe je het gewoon iets rustiger aan!

Dag 1: de highlights van Manhattan

De eerste dag van deze dagplanning voor New York staat voornamelijk in het teken van Manhattan, het kloppende hart van de stad.

Ochtend: start dag 1 met een flink ontbijt bij Westway Diner, een klassieke Amerikaanse diner. Voor een leuk prijsje krijg je een gigantisch ontbijt, inclusief onbeperkte koffie. Tot de lunch zit je ongetwijfeld vol, dus dat is lekker efficiënt! Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Public Library, op 15 minuten lopen van Westway Diner. Bewonder de 92 afdelingen en na 30 – 45 minuten heb je het prachtige pand wel gezien. Maak vervolgens een wandeling door Bryant Park, waar de bibliotheek in principe is gelegen. Loop vervolgens in 15 minuten naar het Centraal Station, een waanzinnig treinstation met de meeste perrons ter wereld. Vanaf hier loop je ook zo naar de High Line, waar je een wandeling maakt over een oud spoor dat ooit dwars door Manhattan liep. Het is een heerlijke plek om aan de drukte te ontsnappen en je wandelt letterlijk tussen de appartementen.

Middag: inmiddels heb je vast trek, dus eet wat hapjes bij de Chelsea Market dat naast de High Line ligt. Neem daarna de metro richting de ferry die naar Staten Island gaat en maak een boottocht naar het Vrijheidsbeeld. Tijdens de gratis tocht van 30 minuten heb je tevens een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Loop vervolgens in 15 minuten naar de 9/11 Memorial toe, een indrukwekkende plek die je absoluut niet mag overslaan. Je kunt ook het nabijgelegen museum bezoeken. Of loop door naar de Downtown Boathouse, waar je een kajak gratis huurt en een stukje kajakt over de Hudson Rivier. Aan het einde van de middag is het leuk naar Central Park te gaan, waar je wel de metro voor moet pakken. Omdat Central Park gigantisch is, kun je beter een fiets huren. Kijk bijvoorbeeld naar deze te gekke fietstours van Baja Bikes.

Avond: sluit de dag af met een bezoek aan het bruisende Times Square. Deze schreeuwende plek vol neonlichten moet je echt in de avond hebben gezien, wanneer alles knippert en het hier heel druk is. Hier vind je ook het heerlijke Mexicaanse tentje Los Tacos, waar je de beste taco’s en nacho’s eet van New York. Zelf heb ik hier meerdere keren gegeten en het is overheerlijk.

→ Lees ook: tips voor lekker eten en drinken in New York.

Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (6)

Dag 2: de highlights van Brooklyn

Vandaag staat volledig in het teken van de wijk Brooklyn, wederom een waanzinnige wijk waar je dagen kunt besteden. Hieronder vind je de ideale dagplanning langs de highlights van Brooklyn, een van de populairste wijken in New York.

Ochtend: start met een ontbijt vlakbij je hotel om vervolgens de metro te pakken naar Brooklyn Bridge. Maak een heerlijke ochtendwandeling met de skyline van Manhattan op de achtergrond. In de ochtend is het hier nog niet zo druk, dus dat is ideaal voor een paar goede foto’s. Als je de brug bent overgestoken, kom je uit bij de superhippe wijk DUMBO. Je vindt hier tal van leuke koffietentjes, barretjes en terrasjes. In de buurt van DUMBO vind je de chique buurt Brooklyn Heights, waar je de mooiste panden bekijkt. Het is een rustige wijk met mooie uitzichten en waanzinnige huizen.

Middag: eet in de middag een burger bij het bekende Shake Shack, volgens velen de beste burgertent ter wereld. Deze vind je in de buurt van Brooklyn Heights. Na de lunch vervolg je de route met Bushwick, een ruigere wijk in Brooklyn. De wijk staat bekend om prachtige street art. Als je Googlet naar Bushwick vind je tal van street art routes die je kunt volgen. Het is echter ook heel tof met een gids een street art tour te boeken, wie je meeneemt naar de mooiste plekjes. Bovendien is Bushwick wat grimmig, dus je bent met een gids extra veilig. Hier bekijk en boek je een 2 uur durende street art tour! Na de tour is het tof naar de upcoming wijk Williamsburg te gaan, waar je ontzettend veel leuke barretjes, boutiquewinkels en restaurantjes vindt. Veel studenten wonen hier en je kunt hier uren ronddwalen en barretjes induiken.

Avond: ‘s avonds raad ik aan een paar pizza slices van Joe’s Pizza in Wiliamsburg te halen, naar mijn mening de beste pizza van New York. Sterren van over de hele wereld komen zelfs bij Joe’s Pizza eten. Sluit daarna de dag af met een co*cktail op het prachtige dakterras van The William Vale. Vanaf hier kijk je uit op de skyline van Manhattan, wat ‘s avonds schittert in het donker. Ook is het tof hier de zonsondergang te bekijken, magisch!

Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (7)

Dag 3: de highlights van Harlem & The Bronx

Vandaag ontdek je een nieuwe wijk in Manhattan, Harlem genoemd, en je ontdekt het wat beruchte stadsdeel The Bronx. Het is een dag vol te gekke activiteiten!

Ochtend: vandaag sla je het ontbijt over, want je gaat mee op een gospeltour inclusief brunch! De tour start om 09:00, waarbij je de wijk Harlem ontdekt en alles leert over Black Gospel Music. Natuurlijk woon je ook een gospelshow bij en het is tijd om lekker te eten. Hier bekijk en boek je de gospeltour, een unieke en typisch Amerikaanse ervaring. De tour is wel enkel te boeken op zondagen. Anders is het heel tof op deze volledige dagtour mee te gaan, waarbij je de verschillende stadsdelen ontdekt.

Middag: als je in de ochtend de gospeltour hebt gedaan, is het tof in de middag naar een honkbalwedstrijd van The Yankees te gaan, een wereldberoemd honkbalteam. Kijk van tevoren wel even of ze op deze dag ook daadwerkelijk spelen. Zo niet, dan kun je deze dag omruilen met een van de andere dagen uit deze New York dagplanning. Heb je nog tijd over? Dan kun je aan het einde van de middag een bezoek brengen aan de Bronx Zoo.Kaartjes voor de dierentuin koop je alvast hier online.

Avond: in de avond ga je naar Manhattan voor een etentje. Doe dit bijvoorbeeld bij Junior’s, maar er valt ook genoeg lekkers te halen op straat als je weinig budget hebt. Doe het lekker rustig aan, want je zult in een metropool als New York aan het einde van de dag ongetwijfeld wat moe zijn.

Lees ook: deze dingen zijn typisch Amerikaans.

Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (8)

Dag 4: nog meer te gekke New York highlights

Vandaag is de laatste dag van deze 4-daagse dagplanning voor New York, waarbij je nog een aantal te gekke highlights bezoekt.

Ochtend: begin de laatste dag in New York met een ontbijt bij Ellen Stardust Cafe, waar serveersters al zingend op rollerskates jouw ontbijt serveren. Amerikaanser dan dit wordt het niet! Het voelt hier dan ook alsof je in een Amerikaanse film uit de jaren ‘90 bent gestapt. Na het ontbijt ga je voor de laatste keer op ontdekking als je 4 volle dagen de tijd hebt. Ga naar de wijk Soho in Manhattan, waar je heerlijk kunt shoppen, en bekijk het uitzicht vanaf The Top of the Rock. Vanaf hier heb je een iconisch uitzicht op New York en de Empire State Building, wat echt waanzinnig is. Het is dan ook een must een keer het uitzicht vanaf The Top of The Rock te hebben gezien. Wel raad ik aan van tevoren een kaartje te kopen, zodat je de gigantische rij overslaat.Kaartjes koop je hier online.

Middag: een once in a lifetime experience is een fantastische helikoptervlucht over New York. Het is absoluut niet goedkoop, maar wel ontzettend gaaf. Check en boek bijvoorbeeld deze te gekke helikoptervlucht over New York. Daarna kun je bijkomen van alle adrenaline met een drankje in een verborgen speakeasy bar. Google even waar je een speakeasy bar vindt in de buurt waar je op dat moment bent.

Avond: sluit de dag af met een hapje en drankje in de altijd gezellige wijk Little Italy of ga juist naar het ietwat chaotische Chinatown.

Natuurlijk zijn er nog veel meer te gekke dingen die je kunt zien en doen in New York. Ik raad dan ook aan om nog langer voor deze geweldige stad uit te trekken, zodat je voldoende tijd hebt de verschillende stadsdelen en wijken te ontdekken.

Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (9)

Vergeet je ESTA niet op tijd aan te vragen voor New York

Als je naar New York gaat, moet je natuurlijk niet vergeten een ESTA aan te vragen. Zonder ESTA kom je het land niet aan. Aanvragen doe je hier en het proces is heel gemakkelijk. Na goedkeuring is de ESTA nog 2 jaar geldig of totdat jouw paspoort verloopt. Zorg dat je dit op tijd doet, want wellicht wordt het niet meteen goedgekeurd. En vergeet natuurlijk niet de New York City Pass of de New York Explorer Pass aan te schaffen voor jouw stedentrip, zodat je dikke kortingen krijgt of zelfs helemaal gratis toegang hebt tot veel bezienswaardigheden.

Heb jij nog vragen over wat te doen in New York of over bovenstaande dagplanning? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Of keer terug naar al mijn artikelen over Amerika voor meer tips en inspiratie.

Wat zijn volgens jou de highlights van New York?

Ga je naar New York toe? Deze highlights mag je niet missen! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6808

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.