Motorola Moto G9 Power (2024)

Wouter Nijsen Gepubliceerd: 10 januari 2021,
bijgewerkt: 4 september 2023

Dit is de Motorola Moto G9 Power

De Motorola Moto G9 Power is een betaalbare smartphone met een reusachtige accu, een groot scherm en liefst 128GB opslagruimte. Dat en meer voor een schappelijke adviesprijs van 199 euro. Ben je benieuwd wat het toestel te bieden heeft? Op deze pagina lees je alles over de Motorola Moto G9 Power.

Motorola Moto G9 Power in vogelvlucht

De specificaties van de Moto G9 Power zijn compleet en prima gezien de verkoopprijs. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de smartphone.

  • 6,8 inch-lcd-scherm met hd-resolutie
  • Snapdragon 662-processor
  • 4GB RAM en 128GB opslag
  • 6000 mAh-accu die snel oplaadt via usb-c
  • 64 + 2 + 2 MP-camera, 16 megapixel-frontcamera
  • Draait op Android 10, krijgt alleen Android 11

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Reusachtige accu

Het speerpunt van de Moto G9 Power, die de Moto G8 Power opvolgt, is zijn accuduur. Motorola prijst de smartphone aan als dé keuze voor een toestel met een lang uithoudingsvermogen. Twee tot drie dagen gebruik is zeker mogelijk. Het toestel heeft de lange accuduur te danken aan zijn enorme batterijcapaciteit (6000 mAh) en de relatief lage hd-resolutie van het scherm. Het display verbruikt zo minder stroom dan een full-hd-scherm.

Fijn is dat het opladen van die grote accu relatief snel gaat. Dit is te danken aan de krachtige 20 Watt-snellader die in de doos zit. Het opladen gaat via usb-c en kan niet draadloos. Houd er rekening mee dat een volledige oplaadbeurt een paar uur in beslag neemt, omdat de batterij zo groot is.

Groot maar minder scherp scherm

Het hd-scherm (1640 bij 720 pixels) van de Moto G9 Power oogt dus niet heel scherp, maar is goed genoeg voor populaire apps en het typen van tekst. Het lcd-paneel meet een flinke 6,8 inch en is dus niet met één hand te bedienen. Je moet de smartphone echt met twee handen gebruiken, ook omdat hij zwaar (221 gram) is.

De Moto G9 Power is gemaakt van plastic, heeft een nfc-chip om contactloos te betalen en een koptelefoonaansluiting om bedraad muziek te luisteren. Een vingerafdrukscanner is op de achterkant geplaatst. In het scherm zit een klein gaatje voor de 16 megapixel-selfiecamera en de randen zijn verder redelijk dun.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hardware

In het toestel zit een redelijk vlotte Snapdragon 662-processor met voldoende (4GB) werkgeheugen. Deze processor vinden we ook in de Moto G9 Play en Poco M3. Het opslaggeheugen is groter dan gebruikelijk en meet 128GB. Dit kun je verder uitbreiden met een micro-sd-geheugenkaartje.

De Moto G9 Power heeft drie camera’s op de achterkant, waaronder een 64 megapixel-hoofdcamera. Een 2 megapixel-macrocamera maakt plaatjes van heel dichtbij, maar doet dat niet zo scherp. De resolutie is namelijk erg laag. Tot slot helpt een 2 megapixel-dieptesensor bij het vervagen van de achtergrond op foto’s. Dit zorgt voor een mooi scherptediepte-effect.

Android 10 met één update

De Motorola Moto G9 Power verschijnt met Android 10, terwijl versie 11 al maanden uit is. Dat is dus een tegenvaller. Een tweede minpunt is dat Motorola behalve de Android 11-upgrade geen updates uitbrengt. Je krijgt dus geen Android 12, dat in feite de eerste échte update is. Concurrerende smartphones ontvangen wel Android 12. Verder past Motorola de software nauwelijks aan, waardoor je bijna stock-Android gebruikt. Je hebt dus geen last van onnodige visuele aanpassingen of apps.

Motorola garandeert beveiligingsupdates tot het einde van 2022 voor deze smartphone, dus twee jaar. Dat is gemiddeld in dit prijssegment, al zijn er ook merken die drie jaar updates uitrollen.

Conclusie Motorola Moto G9 Power review

De Motorola Moto G9 Power is een prima budgetsmartphone, maar op sommige punten een achteruitgang als je ‘m vergelijkt met zijn voorganger. Zo is het scherm groter, maar ook veel minder scherp. Daarnaast heb je minder cameramogelijkheden en vinden we het jammer dat ‘ie nog op oude software draait. Het updatebeleid is ook matig.

De accuduur is dan wel weer geweldig en ook de belangrijkste reden om de Moto G9 Power te kopen. Je moet er alleen rekening mee houden met dat het verder een vrij basic smartphone is. Als je daarmee kan leven, dan is de G9 Power zeker de moeite waard, zeker omdat ‘ie maar 199 euro kost. Wil je iets meer, dan kun je nog prima voor de G8 Power gaan, al wordt deze smartphone minder lang ondersteund.

→ Lees de volledige Motorola Moto G9 Power review

Motorola Moto G9 Power: prijs en release

De Motorola Moto G9 Power is begin november 2020 gepresenteerd en sinds december te koop in Nederland voor 199 euro. Je hebt de keuze uit de kleuren groen en paars. Het toestel is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar.

Motorola Moto G9 Power (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6117

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.