3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (2024)

-Dit bericht is geschreven door Liam McGarry-

Plan je 3 dagen in New York City? Hoe kan iemand de hele Big Apple in 72 uur passen? Het korte antwoord is: dat kan niet. Maar je kunt nog steeds een gedenkwaardige, culturele korte vakantie hebben in de stad die maar zelden slaapt.

Organisatie staat centraal. Dat betekent niet spreadsheets en afdrukken (niemand houdt van die man), maar een driedaagse NYC-route zal je handige metgezel zijn voor een fluitje van een cent door de stad.

Deze gids in New York zal zich concentreren op slechts een handvol must-see hotspots; klassiekers, met wat inspiratie voor waar te eten erin gegooid. Als je op zoek bent naar de anti-toeristische route, bekijk er dan een paar coole en ongewone dingen om te doen in NYC.

3 dagen in New York City: Day One

Ochtend: maak een wandeling door Central Park

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (1)

We hebben allemaal die beroemde weergave van gezien Central Park van bovenaf: een perfect blok weelderig groen dat zich uitstrekt tot in Manhattan met een leger van betonnen gebouwen die zo perfect de randen omsluiten dat het lijkt alsof het park wordt beschermd door een onzichtbaar krachtveld.

Een wandeling door 's werelds meest gefilmde openbare park - te zien in Elf, Night at the Museum, Breakfast at Tiffany's en nog veel meer - staat bij de meeste mensen op de lijst met dingen om te doen in New York. Je kunt gemakkelijk een hele ochtend binnen zijn poorten doorbrengen.

Bewonder het prehistorische gesteente van het park, waarvan wordt aangenomen dat het tussen de 190 miljoen en 1.1 miljard jaar oud is. Bekijk charmante sculpturen zoals Alice in Wonderland en Balto, de heroïsche Siberische husky. Geniet van het uitzicht vanaf het kasteel van Belvedere en bezoek het Strawberry Fields-monument voor John Lennon van de Beatles. Zoek je eigen hoekjes en gaatjes voor een rustige pitstop en werp je blik op Cleopatra's Needle.

Als u het hele park in één ochtend wilt zien, waarom kiest u dan niet voor Central Park Fietsverhuur, en vind verborgen edelstenen met behulp van de app van het park. Het wordt verteld door opmerkelijke New Yorkers als Whoopi Goldberg, Scarlett Johansson en Matthew Broderick.

Middag: verdwaal in 's werelds grootste natuurhistorisch museum

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (2)

De Amerikaans natuurhistorisch museum is een icoon van de Upper West Side van Manhattan. Het wereldberoemde museum, gunstig gelegen aan de overkant van Central Park, herbergt meer dan 30 miljoen exemplaren en artefacten. Er is echt voor elk wat wils, maar als je gek bent op natuurwetenschappen is het vooral een middag van je reis waard.

Betreed via Central Park West voor een goede blik op een ingebeelde prehistorische ontmoeting tussen een dappere Allosaurus en een beschermende Barosaurus-moeder. Zwaai naar de bruine beren van Alaska in de Hall of North American Mammals en gapen naar het formaat van het model van de blauwe vinvis dat dominant aan het plafond in de Hall of Ocean Life hangt. Je kunt zoveel je wilt met het standbeeld van Theodore Roosevelt chatten, hij zal niet reageren. (Pas in het donker, minstens.)

Bewonder Effie, een 21,000 jaar oude babymammoet, terwijl je de enorme collectie prehistorische fossielen van het museum verkent. Als kosmische gebeurtenissen meer jouw ding zijn, duik dan diep in de 13 miljard jaar oude geschiedenis van het universum in het Rose Center for Earth and Space. De Willamette Meteorite, allemaal 15.5 ton, is verbluffend.

We kunnen doorgaan (en door), maar het is het beste om het gewoon zelf te zien. Mis de steeds veranderende speciale tentoonstellingen niet, inclusief adembenemende displays in het Hayden Planetarium, verteld door de meest sexy stem in de natuurkunde, Neil deGrasse Tyson.

Foodie Tip: Plaatsen om te eten in de buurt van Central Park

Er zijn genoeg dure en drukke eetgelegenheden in de buurt van Central Park. Baker's PizzaHet gat in de muur ligt op slechts een korte rit met de metro. Het is ook goedkoop, vrolijk en lekker.

Dit is geen smakeloos huis van dollarpizza. Jemima K beschreef haar levensveranderende plakje pepperoni als "een kunstwerk" dat "alle conversatie ophield". Moeten we nog meer zeggen?

3 dagen in New York City: Dag twee

Ochtend: maak een cruise naar het Vrijheidsbeeld

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (3)

Lady Liberty, America's Great Lady, Mother of Exiles; ze kent vele namen. Een blik in een cadeauwinkel in NYC is voldoende om de greep van de Statue of Liberty heeft meer dan de iconografie van de stad.

Je kunt de vorm van het standbeeld van Battery Park bijna onderscheiden. Als u echter waarde hecht aan uw gezichtsvermogen, is dat het beste neem een ​​boot naar Liberty Island en zie de koperen kanjer van Frédéric Auguste Bartholdi van dichtbij.

Van dichtbij kun je zien dat het gigantische standbeeld halverwege is. Er zijn audiogidsen die in fascinerend detail ingaan op de symbolische betekenis van het standbeeld, inclusief de kettingen en boeien die door haar voeten opzij zijn geworpen.

Onthoud dat als je de 377 treden van de hoofdlobby naar het kroonplatform wilt beklimmen, je dit ruim van tevoren moet reserveren. Zin in een iets opwindender uitzicht op het beeld in de zomer? Houd je hoed vast en maak een ritje op The Beast.

Middag: ontdek de lange immigratiegeschiedenis van Amerika

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (4)

"Geef me je vermoeide, je arme, Je ineengedoken massa die ernaar verlangt vrij te ademen, Het ellendige afval van je krioelende kust."

Deze woorden uit het sonnet van Emma Lazarus "The New Colossus", gegraveerd in het boek in de linkerhand van Lady Liberty, symboliseren de Amerikaanse waarden en het idee van het beeld als de gastvrije moeder van degenen die in de Verenigde Staten aankomen.

De moderne metropool van New York werd gevormd door immigranten. Er wordt zelfs geschat dat meer dan 40% van de Amerikanen een voorouder had die op Ellis Island aankwam voor verwerking. Europese Joden, Russen, Grieken, Italianen en anderen zeilden allemaal naar het Land van de Vrijen op zoek naar een beter leven, van wie velen bij aankomst werden begroet door Lady Liberty.

Iemands brein bracht pizza op die schepen, waarvoor alle Amerikanen, en misdaadbestrijdende schildpadden, zijn eeuwig dankbaar.

Nu is het 27 hectare grote eilandje in de haven van New York de thuisbasis van de Nationaal immigratiemuseum Ellis Island, gemakkelijk bereikbaar vanaf Liberty Island, dat aangrijpende verhalen vertelt van dromers die gedurende bijna 500 jaar naar de Verenigde Staten emigreerden.

Via foto's, authentieke artefacten en een diepgaande audiotour, traceer de immigrantenreis tijdens perioden voor, tijdens en na het Ellis Island-tijdperk met een zelfgeleide tour. Het is een ervaring die de bruisende, multiculturele stad New York in een fascinerende context plaatst.

Foodie-tip: de beste voedselmarkten in New York

Valt uw reis in het weekend? Het doet? Nou heb je geen geluk.

Smorgasburg is de grootste wekelijkse openluchtvoedselmarkt in Amerika, met zowel inwoners als bezoekers die massaal naar Brooklyn komen om te proeven van het weelderige straatvoedsel. Eet Ethiopische of norse Griekse gyros. Eet op bao en proef de gesmolten wonderen die mozzarella-sticks zijn.

Alle favorieten van de voedselmarkt zijn beschikbaar en veganisten worden goed verzorgd. Eet van 100 lokale verkopers op twee locaties: Williamsburg Waterfront (zaterdag) en Brooklyn Flea (zondag). Zorg ervoor dat u op een lege maag gaat!

3 dagen in New York City: Dag drie

Ochtend: breng de ochtend door met de groten van de Amerikaanse kunst

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (5)

We hebben beeldhouwer en kunstliefhebber Gertrude Vanderbilt Whitney te danken voor de schatkist van Amerikaanse kunst in New York. In de jaren dertig was de Europese kunst erg in trek en Whitney werd geïrriteerd door het gebrek aan erkenning voor kunstenaars van eigen bodem.

Dus begon ze haar eigen museum. Het Whitney Museum of American Art blijft Amerikaanse artiesten verdedigen tot op de dag van vandaag. Bekijk stukken van geprezen namen als Andy Warhol, Jasper Johns, Georgia O'Keeffe en Edward Hopper. Maak kennis met opkomende Amerikaanse kunstenaars via exposities van schilderijen, sculpturen, tekeningen, video's, fotografie en nieuwe media.

Whitney, zoals de ingewijden het noemen, bevindt zich aan het einde van de High Line, het lommerrijke stedelijke spoorpad van New York. Waarom zou u na uw artistieke escapade niet de loopbrug stadstuin in u opnemen?

Middag: ga naar de hoogten voor het beste uitzicht over NYC

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (6)

One World Observatory

Er is iets poëtisch aan het afronden van je drie dagen in NYC met een adembenemend uitzicht op deze slapeloze stad. One World Observatory is zoveel meer dan je standaard uitkijkplatform. Het bewijs staat in de lange wachtrijen om binnen te komen (sla ze allemaal over door ze online te kopen).

Spring in een SkyPod (dat is een lift naar jou en mij) en zie een LED-timelapse van de overgang van New York van met bos bedekt moerasland naar betonnen jungle, terwijl je hoog boven de toeterende gele taxi's en hotdogkraampjes uitsteekt.

Loop over een hyperrealistische glazen vloer en stream live video's van de straten beneden, en luister naar met feiten beladen lezingen van gepassioneerde medewerkers. Pak een augmented reality-iPad en maak een helikoptervlucht door de stad.

En natuurlijk zijn er de uitzichten. De romanticus in ons zegt: ga voor zonsondergang en geniet van de stervende gloed van de dag tijdens het gouden uur om je gouden driedaagse reis naar New York af te sluiten.

Foodie-tip: kom langs bij de beste foodtruck in NYC

Thiru Kumar - ook bekend als de Dosa Man - serveert sinds 2001 overheerlijke Sri Lankaanse dosa's in Washington Square Park. Thiru is tegenwoordig een beetje een beroemdheid, maar zijn vegetarische dosa's en curries behouden alle huiselijke smaak die ze hadden toen hij voor het eerst zijn kar al die jaren geleden heeft neergezet.

Als je in de stad bent, gewoon controleer zijn Twitter-account 's ochtends om ervoor te zorgen dat hij die dag zijn heerlijke straatvoedsel serveert. Het is 20 minuten lopen vanaf de Whitney, perfect voor lunch!

En dat zijn je 3 dagen in New York City voorbij, voorbij, zomaar!

Ben je nog op zoek naar aanvullingen op je reis door New York? Of je nu op zoek bent naar heerlijk rare activiteiten of klassieke musea en attracties, er is een eindeloze lijst van dingen om te doen in NYC. Wil je zien wat er buiten de stad is? Bekijk deze geweldige NYC-dagtochten.

3 dagen in New York City: het perfecte reisplan - tiqets.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5847

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.