Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (2024)

De eerste keer New York kan wat overweldigend zijn. Het is immers een gigantische stad waar zoveel te zien en te doen is. Het kan dan ook een uitdaging zijn alles uit te stippelen voor jouw eerste keer in deze metropool. Want waar begin je? Wat is leuk om te doen? In welke wijk kan je het beste overnachten? En hoe verplaats je je? Om je alvast een handje op weg te helpen, vind je hier de beste New York tips!

Een hoop praktische New York tips op een rij

Wat is de beste buurt om te verblijven in New York?

Het is goed om te weten hoe New York precies is opgedeeld, gezien de stad tal van stadsdelen en wijken heeft. Zo is New York opgesplitst in 5 stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island. En die stadsdelen zijn weer opgesplitst in verschillende wijken. Manhattan wordt gezien als het kloppende hart van New York, maar wist je dat alleen Manhattan al uit 17 verschillende wijken en 4 eilanden bestaat? New York kent dus gigantisch veel wijken! Naar mijn mening verblijf je het beste in Manhattan, gezien dit strategisch goed in New York ligt. Bovendien bestaat Manhattan uit ontzettend leuke wijken. Na Manhattan is Brooklyn het beste stadsdeel om te verblijven, wat ook een heerlijk deel van New York is. Hieronder vind je de beste hotels om te verblijven in Manhattan, welke voor New Yorkse begrippen ook nog betaalbaar zijn:

  • Hotel Garden Inn: hier sliep ik tijdens mijn stedentrip in New York. Het hotel ligt letterlijk om de hoek van Times Square, de kamers zijn erg comfortabel en je hebt natuurlijk een eigen badkamer. Je boekt het hotel al vanaf €116 per nacht!
  • Cachet Boutique Hotel: ook dit hotel ligt in hartje Manhattan, om de hoek van Times Square. De kamers zijn prachtig, in de heerlijke bar kun je een drankje drinken en aan het einde van de dag ontspan je op het dakterras. Dit hotel boek je vanaf €114 per nacht.
  • East Village Hotel: liever een eigen keukentje? Dan is deze studio perfect, gelegen in de wijk East Village in Manhattan. Vanaf hier loop je zo naar andere leuke wijken als Chinatown en Soho, en je boekt de studio vanaf €133 per nacht.
  • Four Points by Sheraton: dit hotel ligt vlakbij the High Line en Madison Square Garden. De kamers zijn heel comfortabel en voor New Yorkse begrippen best ruim, met een moderne badkamer. Een kamer boek je al vanaf €103 per nacht.
Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (1)

Hoe verplaats je je in New York?

Ik raad aan zoveel mogelijk lopend te doen in New York, ondanks dat het een gigantische stad is. Tijdens een wandeling kun je de sfeer van een stad opsnuiven en er is immers zoveel te zien in New York. Is de afstand echt te groot? Dan raad ik aan de metro te pakken. De metro is het meest gebruikte vervoersmiddel in New York en de verbindingen zijn uitgebreid. Bovendien is de metro goedkoop. Voor de metro kun je verschillende kaartjes kopen. Check bijvoorbeeld de ongelimiteerde metropas, welke €28 kost, waarbij je een week onbeperkt met de metro mag reizen. Ook is het een optie een metrokaart te kopen waar je zelf geld op zet, zoals een OV-kaart in Nederland dus. Download de New York City Subway app en bekijk daarmee de volledige metrokaart. Een andere fijne app is Citymapper, dat al het vervoer in New York laat zien.

Lopend de weg vinden in New York is heel gemakkelijk, gezien de stad heel logisch is opgebouwd. Alle straten zijn genummerd, waarbij je avenues en streets hebt. Avenues lopen van noord naar zuid, streets lopen van west naar oost. Als je op Avenue 33 moet zijn, loop je dus een street af totdat je bij het kruispunt met Avenue 33 bent. Het is heel simpel en je hoeft in New York vaak alleen maar rechtdoor te lopen.

Tip! Zorg dat je goede en comfortabele schoenen meeneemt naar New York waar je iedere dag een paar uur op kunt lopen zonder blaren te krijgen.

Met de gele taxi reizen?

Voor veel mensen staat een ritje met een yellow cab op de bucketlist, maar het verkeer in New York is krankzinnig en de kans is groot dat je in een file terechtkomt. Bovendien is het een stuk duurder dan de metro en van binnen heb je toch niet het gevoel dat je in een gele taxi zit.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je te verplaatsen per fiets, wederom een fantastische manier om bepaalde delen van New York te ontdekken. Via Baja Bikes kun je fietsen huren en daarmee de stad op eigen houtje verkennen, maar het is ook mogelijk mee te gaan op een fietstour met gids. Hoe tof is dat?

Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (2)

Hoe kom je van de luchthaven naar het centrum?

New York heeft 2 vliegvelden: Newar en JFK Airport. Kom je aan op Newark, dan is het heel goedkoop en gemakkelijk om naar de stad te reizen. Pak vanaf de airport de gratis Airtrain die je naar het treinstation NJ Transit Network brengt. Vanaf daar stap je over op de trein die naar Penn Station gaat. Dit station ligt in Manhattan en vanaf daar kun je alle kanten op met de metro. Het ritje naar Penn Station vanaf de airport duurt in totaal 40 minuten en het kost slechts €10 per persoon. Kom je vanaf JFK, dan pak je de Airtrain naar Jamaica Centre, vanwaar je de metro neemt naar Manhattan. Daarbij heb je keuze uit verschillende lijnen en vanuit Manhattan kun je met de metro uiteraard weer alle kanten op. De rit van JFK naar Manhattan duurt ongeveer 1,5 uur.

Tip: schaf een New York City Pass aan voor veel korting

In New York zul je ongetwijfeld veel bezienswaardigheden bezoeken en eventueel wat excursies ondernemen. Daarom raad ik zeker aan even naar de New York City Pass en naar de New York Explorer Pass te kijken. Met de New York City Pass krijg je gratis toegang tot meer dan 100 attracties, waarbij je een kaart voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 10 dagen kunt kopen. Tijdens die dagen krijg je dus gratis kaartjes voor een boel tours en bezienswaardigheden, maar je krijgt vaak ook voorrang en je krijgt korting op restaurants, winkels en Broadway-shows. De City Pass bekijk en bestel je hier. Met de Explorer Pass krijg je korting op 2 t/m 10 attracties, afhankelijk van welke kaart je kiest. De pas bekijk en bestel je hier.

Bekijk en koop hier de New York City Pass.
Of check en koop hier de New York Explorer Pass.

Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (3)

Lekker eten en drinken in New York

Hoewel je bij Amerika vooral veel fastfood ketens verwacht, kun je in een stad als New York ook heel gezond eten. Zo zijn er voldoende tentjes waar je gezonde smoothies en bowls kunt krijgen. Dingen die je zeker moet proberen zijn hotdogs van de vele kraampjes op straat, overheerlijke pizza van Joe’s Pizza en de beste taco’s van Los Tacos. Hier vind je alle tips voor de fijnste hotspots in New York.

Hoe duur is New York?

New York wordt vaak bestempeld als een dure bestemming, maar zo duur hoeft het zeker niet te zijn. Zo zijn een hoop bezienswaardigheden gratis. Bovendien is struinen door de verschillende wijken een van de leukste dingen om te doen. En qua eten en drinken hoef je het ook zeker niet heel duur te maken, gezien je overal goedkope tentjes hebt. Hier vind je alles over de kosten in New York, waarin ik je precies laat zien dat een stedentrip absoluut niet heel duur hoeft te zijn.

Het is wel goed om te weten dat fooien erg belangrijk zijn in New York, gezien de horeca hiervan leeft. Een normale fooi in New York ligt tussen de 15% en 20%. Dit geldt niet alleen voor de horeca, maar ook voor taxichauffeurs en schoonmakers in het hotel.

Wat is de beste reistijd?

New York is natuurlijk het hele jaar geweldig, maar de lente en herfst zijn de ideale periodes. In de winter kan het hier ontzettend koud worden en in de zomer juist behoorlijk warm. Bovendien is het in de zomer een stuk drukker en daardoor ook prijziger. Wil je rond de kerst naar New York toe? Zorg dan dat je maanden van tevoren het hotel en het vliegticket vastlegt, anders betaal je echt de hoofdprijs. De goedkoopste tickets naar New York vind je vaak in januari, februari of maart. Zelf bekijk en boek ik altijd via Skyscanner, waar je in een overzicht alle vluchten en prijzen ziet.

Bekijk hier alle vluchten naar New York.

Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (4)

Hoelang heb je nodig voor de eerste keer New York?

Voor de eerste keer in New York raad ik aan minimaal 5 dagen uit te trekken. Zo kun je een bepaald stadsdeel, zoals Manhattan, echt goed ontdekken. Iedere dag doe je 2 of 3 verschillende wijken aan, maar je kunt ook een uitstap maken naar een ander stadsdeel zoals Brooklyn. Een week of langer is uiteraard nog beter, maar met 5 dagen kun je de highlights zeker zien!

Tip: regel op tijd jouw ESTA

Voor Amerika heb je natuurlijk een ESTA nodig. Vraag dit op tijd aan, want het wordt niet altijd in 1 keer goedgekeurd. Een ESTA vraag je aan via de officiële website en het is in principe zo gepiept. Een ESTA is 2 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt. Verloopt jouw paspoort over 8 maanden al, dan verloopt de ESTA ook na 8 maanden. Goed om rekening mee te houden!

De leukste tips voor jouw eerste keer New York

In New York kun je eindeloos veel zien en doen, maar welke bezienswaardigheden en tours mag je nou echt niet hebben gemist tijdens jouw eerste keer? Hier vind je de leukste New York tips op een rij als je nog nooit eerder in de stad bent geweest:

  • Wandel over de High Line, zeker in de lente of zomer. De High Line is een oud spoor dat dwars door het centrum liep. Tijdens een wandeling loop je letterlijk tussen de appartementen en de uitzichten zijn heerlijk!
  • Een een hapje in de altijd gezellige Chelsea Market, wat direct naast de High Line is gelegen.
  • Bewonder het prachtige Centraal Station. Het station heeft de meeste perrons ter wereld en deze bestaat al sinds 1871.
  • Maak een wandeling door Central Park, een gigantisch park waar je uren kunt besteden.
  • Bekijk het uitzicht vanaf de Top of the Rock voor een iconisch uitzicht op New York en op de wereldberoemde Empire State Building.
  • Ga op zoek naar de beste koffietentjes in het altijd gezellige Williamsburg, een toffe studentenwijk in Brooklyn.
  • Drink een co*cktail met uitzicht op de waanzinnige skyline van Manhattan op het dakterras van The William Vale.
  • Wandel door Brooklyn Heights, een chique buurt in Brooklyn.
  • Ga op zoek naar de gaafste street art in de wijk Bushwick in Brooklyn tijdens deze gave street art tour.

Check ook zeker dit artikel met alle tips voor wat te doen in New York inclusief een uitgebreide dagplanning voor 4 volle dagen. In het artikel vind je tips voor gratis bezienswaardigheden, maar ook voor als het regent en voor de avonden.

Heb jij nog vragen over de eerste keer New York? Of heb je zelf nog praktische tips voor een stedentrip New York? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Of keer terug naar al mijn Amerika artikelen voor meer inspiratie.

Welke praktische tips voor de eerste keer New York ontbreken nog volgens jou?

Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (5)
Tips voor de eerste keer New York: dit moet je weten! - Travel a Lut (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5843

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.